Trimates 2 in Vroomshoop in 2016

2e divisie finale in Vroomshoop

Hij had zich er zo op verheugd. Eindelijk een keer als vierde loper in een Teamtriathlon. Na Arnhem 2015, Enschede 2015 en Vroomshoop 2016, waar hij als derde loper naar adem happend over de finish kwam. En passant zijn pr op de 5km verbeterend.

Maar helaas. De opleiding tot cavalariesoldaat, om op Prinsjesdag de erewacht te kunnen rijden hakte er bij Kelvin kennelijk toch te veel in. Met een longonsteking tot gevolg. Dus daar ging het plan om met vier goede zwemmers en drie goede lopers een optimaal team samen te stellen. En mag Dennis zich weer mentaal voorbereiden op een zwaar derde onderdeel. 

Met Lennart als invaller voor Kelvin hebben we een team dat voor driekwart hetzelfde is als verleden jaar. Zwemmend worden we daar niet minder van en na zijn trainingstocht van 2000km naar Rome zal het met de fietsbenen ook wel goed zitten. Lopen hoeft dan slechts nog voor de vorm.

Sjoerd was 2 jaar de stabiele factor in het team. Dit jaar lag de focus echter even op het nieuwe huis. Met wat minder trainingskilometers dan vorig jaar zal hij het mogelijk wat zwaarder hebben, maar we hebben een bijzonder sterke kopman deze keer: Merijn.

Twee weken geleden werd hij gewoon nog even 23e in de Eredivisie. Wat nou te langzaam voor team 1 en afbouwen in team 2? Merijn zal morgen de kar trekken (of duwen!). Voorop bij het zwemmen, samen met Lennart het meeste kopwerk bij het fietsen en vervolgens Dennis laten vliegen op het loopparcours.

Dit team van voormalig zwemmers is er klaar voor!