Teamfoto

TriMates 1 vijfde in Almere / TriMates 2 achtste in Vroomshoop

ALMERE – TriMates heeft zondag een vijfde plaats behaald bij de relay in Almere. Het jonge team, bestaande uit Glenn, Joey, Daan en Pim, wist met een sterke race naar de vijfde plaats te lopen en bereikte daarmee een vierde plek in het eindklassement van de Eredivisie.
De race begon om één uur met Glenn. Hij had een sterk zwemonderdeel waardoor hij op de fiets in de kopgroep zat. Na een puik looponderdeel gaf hij het stokje in een prima positie over aan Joey. Joey, die zijn eerste wedstrijd namens team 1 deed, ging tot het uiterste en bewees zich door Daan goed af te zetten. Tijdens de race van Daan viel het veld uit elkaar, toch liep hij nog van de zesde naar de vijfde plek. Pim werd afgezet door Daan en heeft de hele race alleen moeten doen, maar de vijfde plek weten te behouden.
In de strijd om de derde plek bleek Davilex een maatje te groot. Toch kan iedereen zeer tevreden zijn, want nooit eerder haalde TriMates deze hoge eindklassering. Met een tweede plek in Veenendaal en erg constante wedstrijden de rest van het jaar, kijken we terug op een fantastisch triatlon seizoen in de Eredivisie. Alle sponsoren, supporters en andere betrokkenen enorm bedankt voor dit prachtige jaar. Nu nagenieten en plannen maken!

Vroomshoop was het decor voor de laatste wedstrijd van de tweede divisie.  Dit keer moest er een 1/8 triathlon, als team worden afgelegd. Na heel veel regen begon het vlak voor de start wat op te klaren. Met vier (Lennart, Dennis, Sjoerd en Merijn) oud-zwemmers was het zwemonderdeel een eitje en stonden zij met de snelste zwemtijd weer op de kant. Op de fiets bleek al snel dat Lennart zijn kopbeurt moest bekopen en moest hij de rest helaas laten gaan.  Na een degelijk fietsonderdeel lagen de TriMates virtueel nog steeds eerste. De zwemmers hadden door hun soepele enkels en brede schouders wat meer moeite met het looponderdeel. Uiteindelijk eindigden zij net boven het uur als 8e. De 7e plaats was er voor hen in eindrangschikking. 

Toy volgend jaar!