trimates rogelli triathlon almere challenge

Historische tweede plek voor Rogelli Trimates

De spanning was te snijden. Hoewel de Rogelli Trimates afgelopen zondag van start gingen met 4 punten voorsprong op nummer 3, wisten ze dat het lastig zou worden de tweede plek in de finale van de Eredivisie Triathlon vast te houden. Omdat twee selectieleden (Daan Gehlen en Victor Goené) niet beschikbaar waren, moest het team de team-relay (estafette) over 350m zwemmen, 7,5km fietsen en 2,5km lopen afleggen met een zwakker team dan de andere wedstrijden.


In totaal mocht het team 4 plekken verliezen op de dichtstbijzijnde concurrent (TC Twente) en 5 plekken op Visma / TriCan. Dat betekende dat de Rogelli Trimates een zesde plek moesten behalen indien TC Twente tweede werd (Squadra was de gedoodverfde favoriet). Een gelijke stand zou vanwege plaatsingscijfers in het voordeel van de Rogelli-boys worden beslist.


Om 13:00 klonk het startschot van de finale, en om beurten moesten Gerbert van den Biggelaar, Pim Venderbosch, Joey van ‘t Verlaat en Cornelis Scheltinga ongeveer 1/16e triathlon afleggen. Drie van de vier mannen zijn vaste waarden in het Eredivisieteam, en de tactiek was om Cornelis (terugkomend van een blessure) goed voorin af te zetten. De verwachting was dat hij dan wat plekken zou terugvallen.


Gerbert zorgde ervoor dat Pim met een prima uitgangspositie aan zijn wedstrijd kon starten. Hij wist met een ijzersterke tijd Joey goed af te zetten. Joey pakte op zijn beurt nog een paar plekken zodat Cornelis als 4e kon starten aan de eindstrijd. Nadat er met zwemmen twee ‘speedboten’ voorbij kwamen, kon hij al ploeterend de 6e plek vasthouden! Naaste concurrent TC Twente werd 3e, Visma / TriCan 2e en zo hielden de Rogelli-boys nog een punt voorsprong over op TriCan.


De ontlading was groot. Nog nooit eindigden de Rogelli Trimates in de eindstand op het podium, laat staan de tweede plek. Met als doel top 4, is het Eredivisie seizoen van de ‘Mates’ dus meer dan geslaagd!