team nijmegen trimates

Rogelli Trimates2 kan kampioen worden

NIJMEGEN – OP de laatste competitiedag van de Schuiteman 2eDivisie Noord lijkt het kampioenschap -en daarmee de promotie naar de 1eDivisie- voor Rogelli Trimates2 binnen handbereik. Na drie overwinningen een derde plek heeft het team de koppositie stevig in handen.

In Nijmegen staat een bijzonder raceformat op het programma, in de vorm van een dubbele supersprint. Dat houdt in tweemaal achter elkaar 300 meter zwemmen, 6,6 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen. Veel wissels dus en hoge snelheden. Met de opstelling Pieter Crombach, Merijn Ellenkamp, Martijn Keijsers en Cornelis Scheltinga mag het team opnieuw vertrouwen hebben in een goed resultaat.

Drie jaar geleden werd Trimates2 in het debuutjaar in de competitie kampioen in de 3eDivisie Noord en promoveerde daarna naar de 2eDivisie. Aan het begin van deze jaargang werd de ambitie uitgesproken om te promoveren naar de 1eDivisie. Dat lijkt nu binnen handbereik. De beste twee teams uit de 2eDivisie Noord zullen volgend jaar een niveau hoger uitkomen.

De start is om 17.30 uur en de officieuze tussenstanden van alle teams zijn tijdens de finale hier te volgen.

Daarnaast zullen de supporters van Trimates2 updates op social media plaatsen over het raceverloop....en hopelijk van de festiviteiten na afloop.