Martijn op de fiets in Nijmegen

Kampioenschap en promotie voor Rogelli Trimates2

NIJMEGEN – Met vier overwinningen en een derde plaats heeft Rogelli Trimates2 het kampioenschap in de 2eDivisie Noord op fraaie wijze binnengehaald. De slotwedstrijd in Nijmegen, een dubbele supersprint, leverde wederom een dagzege op. Volgend jaar komt Trimates2 uit in de 1eDivisie.

Aangemoedigd door de op de fiets naar Nijmegen gekomen teamgenoten, zaten de Trimates vanaf de start voorin. Merijn Ellenkamp opende met de tweede zwemtijd en zorgde er op de fiets voor dat Cornelis Scheltinga en Martijn Keijsers aan konden sluiten. Pieter Crombach zat in een achtervolgende groep en handhaafde zich de hele wedstrijd in de subtop. Hij eindigde op een fraaie 23e plek. Tijdens de eerste run nam Cornelis het voortouw, om daarna een concurrent het kopwerk op te laten knappen.. Martijn had moeite te volgen, maar bleef de koplopers in zicht houden, terwijl Merijn zich handhaafde op positie zes.

Het tweede zwemonderdeel betekende dat de posities weer flink opgeschud werden, maar opnieuw zaten de drie Trimates tijdens het fietsen in de kopgroep. Martijn speelde de hele race zijn snelle wissels als troefkaarten uit, vertrok als eerste voor het laatste looponderdeel en zag dat Cornelis plek twee veilig in handen had. Merijn bleef knap door knokken en kwam met een vierde plek nog heel dicht bij een ‘clean sweep’ voor Trimates.

Er werd dit seizoen gewonnen in Enschede, Utrecht, nogmaals Enschede en Nijmegen. In Almere eindigde het team op plek drie. Individuele zeges waren er voor Marijn de Jonge, Merijn Ellenkamp en Martijn Keijsers. Rogelli Trimates2 kijkt met vertrouwen uit naar seizoen 2019, als de 1eDivisie het strijdtoneel zal zijn. Eind november wordt op het NTB-congres de racekalender onthuld.

Het team bedankt de sponsoren en in het bijzonder Rogelli, voor een geweldig seizoen!

De uitslagen: https://www.dropbox.com/s/k103n82pa2dh9v5/2018-2eD-noord-M-uitslag-wed5-Nijmegen.pdf?dl=0

Foto: Renee Witteveen