Teamrelay Almere

Almere, de triatlonstad van Nederland, was afgelopen zondag het decor voorde finale van de Eredivisie. Een team estafette van vier hele korte triatlons stond op het programma en voor de TriMates was er nog de nodige eer te behalen.
Na 4 van de 5 competitie wedstrijden stonden de Trimates op een 8e plaats in het klassement, met een lichte voorsprong op VZC uit Veenendaal en slechts 2 punten achterstand op de gedeelde 6e plaats van TC Twente en de triatleten van Step-One. Het doel voor deze wedstrijd was dan ook duidelijk; Finishen voor VZC en zorgen dat we twee plaatsen voor Twente en Step-One over de finish zouden komen.


Dan de wedstrijd zelf, die bestond zoals eerder gemeld uit 4x(380m zwemmen - 7,5km fietsen - 2,5 lopen). Rob Musters, de nr 13 van Nederland op de Olympische afstand, startte voor TriMates en zorgde voor een voorsprong op onze directe concurrenten door als vijfde terug te komen na zijn triatlon. Rob lanceerde Pieter Crombach in het water voor zijn triatlon. Pieter zette een mooie triatlon neer, maar kon helaas niet voorkomen dat onze directe concurrenten passeerden. Gelukkig was de achterstand nog overbrugbaar en wist Marijn de Jonge de concurrenten weer binnen handbereik te brengen voor de TriMates. De laatste TriMate in actie was Gerbert vd Biggelaar, eerder dit jaar nog 7e op het NK sprint, werd door een hevig schuimbekkende Marijn aangetikt voor zijn triatlon. Zowel VZC, TCTwente als Step-One lagen voor op de TriMates dus er moest vanuit een 8e positie nog wat goed gemaakt worden. Na het zwemmen waren de rollen echter al omgedraaid en lagen de TriMates al op een 4e positie in de wedstrijd. Met het sterk opkomende Advisafe triteam op een 5e plek tussen Step-One en Twente, zou dit een stijging van 2 plekken betekenen in het algemeen klassement.
Ondanks de felle aanmoedigingen van de overige TriMates en staff kon Gerbert in de laatste kilometers geen weerstand bieden tegen het losgeslagen Advisafe triteam en moesten we genoegen nemen met een 5e plek in het dagklassement. Dit leverde de Trimates één plaats winst op in het algemeen klassement.


Het eerste jaar in de Eredivisie triatlon leverde de TriMates een 7e plaats in de eindrangschikking op, hiermee hebben we toch wel vriend en vijand verrast. De TriMates is een team geworden waar serieus rekening mee wordt gehouden door de concurrentie.
Belangrijker is dat de atleten een team zijn geworden, niet een samengevoegd team van vreemdelingen maar een team van vrienden/maten zoals een goede TriMate hoort te zijn!
Als we deze weg die we zijn ingeslagen met zijn alle doorzetten zullen we volgend seizoen nog meer plezier, vreugde en resultaat laten zien en zullen de TriMates de eredivisie verbazen.