Team 2 Arnhem

TriMates II 7e in Vroomshoop en in de competitie

De laatste wedstrijd van het seizoen voor de TriMates. In Vroomshoop stond een teamtriathlon op het programma.

Tijdens de verkenningsronde werd de tactiek voor het fietsen besproken en getest. Over het zwemmen en lopen hoefden we niet veel na te denken. Met de steun van Pim, Marijn en Dennis aan de zijkant zou het helemaal goedkomen.

In de gunstige baan 8 konden we om 11u48m15s precies van start. Lennart en Sjoerd deden het kopwerk en Kelvin en Dennis hoefden slechts te volgen. Waar vrijwel alle andere teams verspreid door de baan lagen, vormden wij een mooie trein en zo klommen we ook het water uit, met (natuurlijk) de snelste tijd van de dag: 6:33 (450m zwemmen en 25m lopen).

Het fietsen liep geolied, alsof we 10x samen hadden getraind. Slechts één keer hoefde er even gewacht te worden na de bocht. Lennart en Sjoerd verrichtten veel beulswerk op kop, waardoor Kelvin korte kopbeurten kon doen en Dennis zich enigszins kon sparen voor het lopen.

Na een vlotte wissel liepen 3 TriMates gezamenlijk het loopparcours op.


Lennart zou de wedstrijd rustig uitlopen. Kelvin had nog voldoende energie om Dennis te duwen en met name in de 2e ronde zorgde dat voor een behoorlijk tempo. De laatste 200 meter wist hij zelfs 2 man hard richting de finish te duwen en zo kwamen we uiteindelijk in een tijd van 59:26 binnen.

Dit bleek dus goed voor de 7e plaats, wat ons een beetje tegenviel, maar toch konden we tevreden zijn, we hebben nergens iets laten liggen. Helaas bleken we in de eindstand op 1 punt achter nummer 6 en 2 punten achter nummer 7 te eindigen. Maar die punten hebben we al eerder dit seizoen laten liggen.

Geen promotie dus, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we met dit team thuishoren in deze divisie. Waar we vorig jaar nog elke wedstrijd een beroep hebben gedaan op Team 1, hebben we het nu op eigen kracht gedaan (behalve 1x de inzet van Paul). Al met al een mooie afsluiting van het seizoen!