TriMates Rogelli triathlon Arnhem supersunday

TriMates klaar voor supersunday Arnhem

Komende zondag is het SuperSunday in Arnhem. Dit betekent dat alle Triathlon Divisies hier hun openingswedstrijd hebben. Een spannende dag, zeker voor beide TriMates teams. Het format is heel simpel. Er wordt gestart met 4 of 5 man (5 in de Eredivisie en 4 in de 2eDivisie), de tijd van de een-na-laatste telt. De afstanden: 475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Omdat je onderweg dus een iemand mag verliezen, maar de samenwerking veel voordelen heeft wordt het een zware, maar zeker ook tactische wedstrijd. Het parcours gaat daar ook zeker voor zorgen. Na gezwommen te hebben in het buitenbad, gaat het alleen maar op en neer. Met dus flink wat hoogteverschil. Ontzettend mooi, maar zeker niet makkelijk.

TriMates 1

Na een aantal maanden geen Eredivisie, staat TriMates 1 te popelen om aan de bak te gaan in Arnhem en laten zien dat ze afgelopen winter niet stil hebben gezeten. In Arnhem zul je de volgende TriMates aan de start zien:  Gerbert, Pim, Cornelis, Glenn en Koen (te herkennen aan hun gespannen en strakke koppies). Voor Glenn zijn eerste wedstrijd uitkomend voor TriMates en gelijk eentje waarbij alles draait om de prestatie als team. In de voorbereiding naar Arnhem toe is al gebleken dat Glenn genoeg goede ideeën heeft om een mooie teamprestatie neer te zetten. Bekend om zijn zwemcapaciteiten,  zal hij dan ook een grote rol spelen op het zwemonderdeel. Het is aan de rest om te volgen. De sterke fietsersbenen van TriMates (o.a. gekweekt in Duitsland) zullen zich op het fietsonderdeel moeten laten spreken. Terugkijkend naar de wedstrijd in Amsterdam vorig jaar, zal er hard gereden moeten worden op het fietsonderdeel. Gelukkig starten de meeste TriMates op een nieuwe Focus en zal dit geen enkel probleem worden.  (Over enkels gesproken, Pim en Koen zijn beide hersteld van hun enkelblessures en zijn hartstikke wedstrijdfit.) Als de kuitjes al lekker op spanning staan, volgt een loodzwaar heuvelachtig looponderdeel van 5km. Cornelis kent het parcours als geen ander en zal zich willen revancheren ten opzichte van Amsterdam een jaar geleden. Om de jonkies een beetje in bedwang en gareel te houden is Gerbert ook van de partij. Al jaren van vaste waarde voor TriMates en zal hij zondag wederom laten zien. Mocht onze snelheid niet genoeg zijn om ons te herkennen, we lopen ook nog eens in onze nieuwe supersnelle felgele Rogelli trisuites!

TriMates 2

Ook TriMates 2 heeft de tactiek al in orde. Baarden en geschoren benen gaan voor een (aerodynamische) toptijd zorgen. Er staat voor komende zondag een sterk team opgesteld. Met Merijn, een sterke zwemmer en met zijn team laatst tweede in de RunBikeSwim. Marijn, altijd rond deze tijd goed in vorm en nu terug van een langslepende blessure? Hij vloog (bijna letterlijk en figuurlijk) dit weekend nog naar winst in de run-bike-run van Ter Izard. Dennis, die een paar weken geleden nog een pr liep op de 5 km in de 1/8e van Haar, om daarna gelijk de benen te testen in de Burgerronde van Waddinxveen is er helemaal klaar voor. Ook Daan is prima in orde, dus dat gaat een topwedstrijd worden waarbij de mannen alles zullen geven!

Hopelijk tot zondag in Arnhem!