Triathlon Arnhem Supersunday Rogelli

TriMates nabeschouwing "supersunday"

We schrijven zondag 30 april 2017. De aftrap van de Eredivisie Triathlon in Arnhem. Een bijzondere, want voor het eerst in de geschiedenis van de Teamcompetities startte alle 252 uit de verschillende divisies samen op één evenement. De “Trimates family” was op deze zonnige dag van de partij met twee teams: in de 2eDivisie Noord en de Eredivisie. Het format van de dag was een ‘team tijdrit’ over 475m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.
Trimates 2 met daarin Merijn Ellekamp, Marijn de Jonge, Dennis van Hof en Daan Gehlen, mochten als eerste het parcours betreden. Tijdens het zwemonderdeel had Dennis het zwaar en moest hij een gaatje laten richting de wissel. Merijn, Marijn en Daan zijn daarna de weg met z’n 3en vervolgt en reden kop-over-kop over het 20km glooiende parcours. Na een snelle wissel en een duwtje in de rug tijdens het lopen van Daan wist het team de tweede tussentijd neer te zetten. Alleen het team van De Dolfijn 3 was daarna nog 15 seconden sneller, en zo mocht Trimates 2 het podium op voor de derde plek.


Twee uur later was het de beurt aan Trimates 1. Trimates-debutant Glenn Wesseling, Pim Venderbosch, Gerbert van den Biggelaar, Cornelis Scheltinga en Koen de Leeuw mochten de andere teams het vuur aan de schenen leggen. Met Glenn op kop vertrokken ze enthousiast aan het zwemonderdeel. Voor Cornelis was het net even iets te enthousiast waardoor hij een duwtje van Koen goed kon gebruiken. Na iets meer dan 6 minuten konden ze na een goede wissel vol gas geven op het fietsonderdeel. Daar was het met name Koen die de Trimates-trein vooruit trok. Met een sterke 4e fietstijd kon het team aan het looponderdeel beginnen. Hier was met name Pim die de sterke lopers benen had en het team aanduwde. Met wederom een 4e looptijd wist het team zich te verzekeren van een dik verdiende 5e plek in het dagklassement.
De volgende manche van de Eredivisie Triathlon vindt plaats in Amsterdam: het NK Olympische afstand op 4 juni 2017. Tot dan!