NK OD 2017

Zwaar NK in Amsterdam!

Een 6de plek op het NK OD in Amsterdam!


Wedstrijd 2/5 van de Eredivisie Triathlon werd gisteren gehouden in Amsterdam Nieuw West en was tevens het Nederlands Kampioenschap op de Olympische afstand.

Het zwemonderdeel vond plaats in de Sloterplas (zonder wetsuit). Het was Glenn die als eerste het water uitkwam na 1500meter en een klein minuutje later volgde Daan, Gerbert, Pim en Koen. Cornelis had het wat zwaarder en moest op het zwemonderdeel veel toegeven op de rest van het veld.
Tijdens het fietsonderdeel kwamen Gerbert, Pim en Glenn tegelijk de wisselzone in. Koen volgde op 40 seconden en Cornelis 4 minuten later. Daan moest zijn NK tijdens het fietsonderdeel helaas staken door mechanische problemen.

De puntenverdeling zou weer aankomen op het afsluitende looponderdeel. Gerbert en Pim liepen een sterke 10km en finishte als 11de en 13de Nederlander, respectievelijk. Koen finishte als 20ste en Glenn pakte de 29ste plaats. Dit resulteerde in een 6de plek in het teamklassement!

010 Triathlon Rotterdam (NK sprint) is de volgende stop in de strijd om het landkampioenschap. Onze mannen zijn gebrand om weer terug te komen in de top 5 van de Eredivisie!